Den ultimative guide til at blive gældfri

Har du gæld, som du gerne vil af med? Så er der heldigvis altid en vej ud. Det er der altid, også selvom du er registreret i RKI eller andre registre for dårlige betalere. Hvor lang den bliver kommer meget an på, hvor meget gæld du har samlet sammen. Men hvad kan man konkret gøre for at komme af med gælden? Det får du nogle gode råd til her i artiklen.

 Få det gyldne overblik over din gæld

Inden du begynder dit arbejde med at gøre din gæld mindre, er det guld værd at få et overblik over din gæld. Find ud af hvor mange penge du skylder til dine kreditorer. Saml eventuelt alt din gæld i et Excel, hvor du har beløb og kreditor. Her kan du løbende notere, når du har betalt noget, så du også har overblikket over det samlede beløb, som du skylder.

 Skab den rette mentalitet

Når man skal kæmpe sig ud af sin gæld, handler det om at have den rigtige mentalitet. Du skal virkelig ville det og kunde indfinde dig med, at der kan komme hårde perioder, hvor der ikke er meget at rutte med. Det er derfor vigtigt, at du er klar til at give den en skalle.

 Få et møde med dine kreditorer

Ved at få et møde på benene med dine kreditorer, kan du måske indgå en aftale for afbetaling. Ved aktivt at kontakte dem viser du, at du gerne vil betale din gæld af, og at du har den rigtige indstilling. Det kan måske føre til bedre vilkår i tilbagebetalingen. Kreditorerne er også interesserede i at få pengene tilbage igen, ligesom du også er interesseret i at betale dem tilbage. Det er altid et godt udgangspunkt for en bedre aftale.

Kan du øge din indkomst?

Vil du gerne betale din gæld af hurtigst muligt, så kan du prøve at øge din indkomst. Det kan du enten gøre ved at tage flere timer på dit nuværende arbejde, eller også kan du få et ekstra arbejde. Det kan være som avisbud om aftenen et par dage om ugen. Det er hårdt arbejde, men det kan give de ekstra tusinde kroner om måneden, som du hungrer efter for at komme af med din gæld.

Et godt råd kan være at samle din gæld

Selvom du skylder mange forskellige kreditorer og måske er registreret i RKI, kan det nogle gange være muligt at tage et lån trods RKI. Naturligvis skal du ikke låne for at forbruge. Nej du skal låne for at få et bedre overblik og samle din gæld hos en kreditor. Det vil også mindske din udgift til gebyrer, som hurtigt kan blive høj, hvis du betaler til 5 forskellige kreditorer. Alliér dig eventuelt med en ekspert på området og få hans råd. Det kan også være din bankrådgiver eller lignende.