Det skal du overveje inden du køber en redningsvest

Ifølge lovgivningen skal alle, som færdes på en båd der ikke er fortøjet i havn, være iført redningsvest. Derfor skal du som bådejer sørger for at der er redningsveste i din båd hvis nogen skal med på en sejltur. En redningsvest er ikke bare en redningsvest, da der findes flere varianter på det danske marked. Derfor er det en god ide at du bruger tid på at finde redningsveste, der netop passer til dit behov. Find veste i forskellige størrelser, så du er sikker på, at alle har mulighed for at komme med på sejltur.

Du skal se efter godkendelser

En ting du skal se efter på redningsveste er om de er ISO godkendte samt SOLAS godkendte. Hvis disse mærker ikke fremgår af redningsvesten, så bør du lade være med at købe dem. Du kan dermed ikke være sikker på at de er sikre nok at være iført ude på havet. Redningsveste er lavet for at redde liv hvis der skulle ske noget akut på sejlturen, så skal du være sikker på, at redningsvesten kan holde dig oppe over vandets overflade. 

Vær opmærksom på størrelsen

Størrelsen på en redningsvest kommer an på hvordan kraften er i vesten ved opdrift. Selve driften skal kunne holde en person over vandets overflade og derfor skal denne drift svare til det antal kg en person vejer. Opdriften beregnes som Newton og jo flere Newton der står angivet, jo større vil opdriften også være. Der findes en guide til hvad opdriften kilomæssigt svarer til således, at du er sikker på at personen får den rette størrelse redningsvest.

Kan du slet ikke finde en god redningsvest?

Der findes gode guides på internettet hvis du er meget i tvivl om hvilke du skal købe. Her kan du bl.a. blive klogere på hvilke typer af redningsveste der findes samt hvad der adskiller dem fra hinanden. Der står en masse brugbar information omkring redningsveste, som kan være med til at gøre dit søgefelt smallere så du dermed har mulighed for undersøge bestemt mærker, der lever op til dine krav.