Hvordan mobilen spiller en stor rolle i vores liv

Mobilen spiller en rigtig stor rolle for mange af os, og vi kan nærmest ikke gå nogle steder, uden at have den i vores hånd. Går man en tur ned gennem gågaderne landet rundt, kan man se, hvor mange der går med deres mobiler. De bliver både brugt til at snakke i, og de bliver også brugt til at sms samt benytte forskellige apps. I denne artikel lærer du mere om, hvor stor en rolle, den spiller og hvad det er, vi bruger den.

Mobilabonnementerne

mobilens rolleInden vi dykker lidt dybere ned i, hvor stor en rolle den spille, så gennemgår vi kort den udvikling, der har været i telefonabonnementer det seneste år. For blot 10 år siden der var de store konkurrenceparametre inden for god billig mobiltelefoni tale SMS og tale. Det er det ikke i dag. I dag der handler abonnementerne mest om, hvor meget data der er i pakken samt eventuelle ekstra ydelser som Spotify, Netflix med mere. Dette siger meget om forbruget, og det er altså data, som vi bruger. Årsagen til dette er dog også, at mange af os er begyndt at kommunikere via internettet og via forskellige apps som Whatsapp og Messenger, der er ejet af Facebook.

Apps

En af de helt store ting, som vi bruger vores smartphones til er at benytte forskellige apps. En app er applikation, der ligger på telefonen. Det er et program kan man sige, og det er noget man åbner op. Det kan være et socialt medie, men det kan også være et hvilket som helst andet program som en kalender for eksempel. Næsten alle større programmer på computeren har deres egen app. Det er for eksempel Evernoter, Wunderlist, Trello, Skype og så videre. Vi bruger mobilen mere og mere, og derfor skal vi også have flere apps, og vi bruger dem mere. En af de helt store slugere inden for apps er sociale medier, hvor mange nærmest er afhængige af at scrolle deres Facebook feed igennem.

Kommunikation

Mange af os gør selvfølgelig brug af vores mobil til at være i dialog med hinanden samt kommunikere. Vi gør det både på traditionelvis som via SMS og opkald men den nye måde er via internettet. Det koster ikke noget andet end data, og ofte er det en smartere og mere overskuelig måde at være i dialog med hinanden på. Der kan blandt andet nævnes apps som Snapchat, Messenger og Whatsapp, der må siges at være de helt store.